View Full Version : Ce credeti..????
Dragii mei ,CE CREDETI?.....caci Nu veti da socoteala pentru orice cuvint pe care la-ti scris .....aici....daca Da atunci de ce continuati a scrie lucruri slabe ,in loc sa ne zidim unul pe altul,prin cuvintul lui dumnezeu....De multe ori ma ingrozesc de ceea ce citesc de la unii tineri...din mesajele lor ...daca crezi ca este o joaca ....Citeste Apocalipsa.22:12....Oare ce rasplata vei primi tu in acea zi ?Oare nu iti va parea rau atunci ? Garantat ca DA...La fel si Bogatului ia parut rau de trei lucruri pe care le-a facut pre tirziu ,si anume..........1- Si-a ridicat ochii in sus..v-23
2-A strigat..(sa rugat).....v-24
3-A incercat sa traiasca pentru altii...v-27.............Ce zici tu ?unde sau cu cine ai vrea sa te asemeni?:..Cu Bogatul sau cu Lazar......?
2-Timotei..2:22
Nygel
06-16-2003, 06:06 AM
Vietiile lui Lazar si Bogatul au fost in cele doua extreme....eu nu asi dorii sa traiesc ca Lazar
Bine spus, BMW!! De multe ori am incercat sa spun asta, dar ceilalti m-au luat peste picior!
Oricum, felul in care se comporta unele persoane de pe acest site, imi dau de gandit, daca sunt crestini cu adevarat sau nu!
Oricum imi place cum ai spus-o BMW! Dumnezeu sa ne cerceteze!
Amin!:worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Originally posted by novellation
Vietiile lui Lazar si Bogatul au fost in cele doua extreme....eu nu asi dorii sa traiesc ca Lazar
Daca ai fi un pic mai atent la ceea ce am intrebat cu siguranta raspunde-ai altfel ,anume:Unde sau cu cine ai vrea sa te asemeni?
Referinduma la sfirsitul tuturor lucrurilor de pe acest pamint,UNDE vei ajunge TU...?aceasta este prima parte din intrebare....Iar a doua parte este caci eu unul as dori, si stiu, caci am sa ajung unde a ajuns Lazar,in sinul lui Avraam!....Nu ma-m referit la viata de trai de pe acest pamint ,fiindca fiecare are traiul asa dupa cum Dumnezeu i la daruit ...dar eu vorbesc De o alta viata care se apropie si apartine fiecarui om .....IN CARE VA DA SOCOTEALA.....de ceea ce a facut......CLAR???????
Domnul sa va binecuvinteze........
Nygel
06-16-2003, 09:30 PM
in Sinul lui Avraam? Does that sound like heaven to you? I know one thing...that's not one of the options. It's either heaven or hell. "Sinul lui Avraam" is tied to the old testament before Jesus Christ's death on the cross.
Originally posted by novellation
in Sinul lui Avraam? Does that sound like heaven to you? I know one thing...that's not one of the options. It's either heaven or hell. "Sinul lui Avraam" is tied to the old testament before Jesus Christ's death on the cross.
DRAGUL MEU.....noi am vorbit de comparatia dintre cele doua extreme de care ti-le-am amintit unpic mai sus.......Nu de dezbaterea textului si a personajelor.......Dar vreau sa te intreb un lucru......Tu ai facut o comparatie dintre "sinul lai Avraam"si "cerul"...si miai pus o intrebare la care am sa iti raspund BIBLIC nu pe teme de cunostinta din auzite.....dar am sa iti raspund atunci cind imi dai raspuns la prima mea intrebare...ca sa poti intelege mai bine defapt la ceea ce tu mai intrebat......si anume....(1).DE CE AU FOST SCRISE SI TOT ODATA LASATE ACESTE CUVINTE PE PAGINILE SCRIPTURII......(2)CINE LE-A SPUS...SI CU CE OCAZIE.....(3)SI CIND AU FOST SPUSE,SI CUI!!!!
ok bmw we all get ur point.....it's about giving count for every word we say....that's ur point right.....well we all know that one day we will be resposible for everything we say but u know what i think, i think God will know the difference between the words said as a joke and the ones we meant.....and u know what....i think God will understand that as humans we need to joke once in a while because life if tough and if we were serious all the time than we would all go psycho............fun is the stuff of life...sometimes u need a good laugh and a good joke.....
so bmw...i understand what ur saying...but try not to be too harsh and to judge people too quick.....
Deni vreu sa iti zic caci nu judec pe nimeni......dar Gluma are locul ei si risul timpul lui.....Vreau sa te intreb :daca Eu ca crestin fac o gluma proasta care nu isi are locul in momentul de fata...si un altul care nu este crestin,o aude ...Stii ce a sa zica....?Cu ce este mai bun si asta ca mine ?uite din contra ce fac eu face si el si mai presus de toate zice caci este si crestin....Cu ce ma deosebesc eu fata de el?sau mai pot sa-i spun despre mintuire...Cine ma mai asculta ...Sa stii caci pe site -ul acesta sint multi necrtedinciosi care il frecvencteaza ce va spune el cind va vedea unele lucruri urite.......puneti si tu aceasta intrebare ...!:screwy:
bmw............i understand what u mean, and i agree, that shouldn't happen, but i dont' know.....it's just that personally i go on royouth to disconnect and forget about my problems and i joke around with my friends on here....sometimes i say stupid stuff too but i don't mean it to be taken that way......and i hope that people understand that it was just a joke..........and i do want to tell people about mintuire and if they ask me i will tell them u are right, it was a stupid joke and i apologize if it offended u and i apologize because i know it offended God and i'm working on not doing it anymore...........but they still have to understand that a joke is a joke. it's not meant seriously......
I understant u Deni....si mie imi place sa fac glume ...dar cu simt ...Omul trebuie sa mai rida si el putin ...dar nu in felul in care il fac altii...Oricum nu ma intereseaza cum glumesc unii...doar a fost si este un semnal de alarma pentru unii ...ca nu cumva sa zica cindva caci nu a stiut...ce e bine sau rau...Eu imi fac datoria ca crestin ...si vreu sa ramin fidel pina la sfirsit...Domnului Isus ...
Imi cer scuze daca te-ai suparat prin mesajele mele si zic ca Domnul sa te binecuvinteze....
Citeste te rog Psalmul 15;1-3
bogdan_l
07-06-2003, 11:12 PM
SCUZATI-MA CA, INTRU IN CONVERSATIA VOASTRA. EU CRED CA II FOARTE OK SA GLUMIM DAR NU DESPRE DUMNEZEU SAU DE CUVANTUL LUI. SPUNE IN APOCALIPSA 4:8 CELE 4 FAPTURI VII STRIGAU ZI SHI NOAPTE FARA INCETARE "SFANT, SFANT , SFANT ESTE DOMNUL DUMNEZEU CEL ATOTPUTERNIC CARE ERA, ESTE, CARE VINE!" DECI DUMNEZEU NU ESTE DOAR SFANT CI SFANT DE 3 ORI APOI IN VERSETUL 11 CEI 24 DE BATRANI LA FEL STRIGAU FARA INCETARE DAR NU MAI SCRIU SA VA ABURESC PREA MULT DAR MY POINT IS THAT TO MANY PEOPLE ARE PLAYING WITH GOD AND GOD DOES NOT ACCEPT THAT. :tut:
.............. SPUNE IN APOCALIPSA 4:8 CELE 4 FAPTURI VII STRIGAU ZI SHI NOAPTE FARA INCETARE "SFANT, SFANT , SFANT ESTE DOMNUL DUMNEZEU CEL ATOTPUTERNIC CARE ERA, ESTE, CARE VINE!" DECI DUMNEZEU NU ESTE DOAR SFANT CI SFANT DE 3 ORI ........
Bogdan vezi caci ai gresit in ceea ce spui......in primul rind eu nu cred caci este gresit sa glumesti...ci este vorba de glumele si cuvintele zise fara rost ,pe care unii se tin tari....l.DAR in al doilea rind citeste mai bine versetul din Apocalipsa 4:8 ,fiindca acolo zice caci strigau fara incetare ...Sfint ,sfint ,sfint este domnul......Si nu numai de trei ori...iar Dumnezeu este SFINT....la infinitul cuvintului,nu numai de trei ori cum ai zis tu......Corecteazati cuvintele si scrie asa cum este ,nu modifica nimic.....GBU
bogdan_l
07-08-2003, 08:34 PM
yep BMW ai dreptate, Dumnezeu este sfant la infinit. thanks ca m-ai corectat. in legatura cu glumele, credeam ca te referi la glumele care il implica pe Dumnezeu in ele caci nu stui daca tu ai observat dar eu am gasit posturi in care unii tineri faceau glume despre Duhul Sfant care m-au miscat foarte tare. cat de lipsiti fara minte sunt unii tineri. shi am crezut caci despre alea te referi. sorry it was jusst a miss understanding :saint1: thanks ca m-ai corectat. :worship: :worship: :worship:
Nici o problema ...domnul sa ne ajute sa putem sa ne corectam unul pe altul si sa ne indreptam si indruma spre bine ......Cit despre ce miai zis cu glumele despre Duhul Sfint ...te rog zi-mi si mie unde ii pot gasi ,caci vreu si eu sa vorbesc putini cu ei....
Thank's...si God Bless You
bogdan_l
07-11-2003, 03:54 PM
BMW uita-te te rog la biblie dicutions la intrebarea will God still accept u if u sin after you received the Holy Spirit and you will find there one. but I wont call it a joke because it is not funny at all.
thanks again for your support :)
Thank's am sa ma uit... si apoi o sa mai vorbim noi...
dorin pele
07-11-2003, 07:40 PM
Originally posted by BMW
Dragii mei ,CE CREDETI?.....caci Nu veti da socoteala pentru orice cuvint pe care la-ti scris .....aici....daca Da atunci de ce continuati a scrie lucruri slabe ,in loc sa ne zidim unul pe altul,prin cuvintul lui dumnezeu....De multe ori ma ingrozesc de ceea ce citesc de la unii tineri...din mesajele lor ...daca crezi ca este o joaca ....Citeste Apocalipsa.22:12....Oare ce rasplata vei primi tu in acea zi ?Oare nu iti va parea rau atunci ? Garantat ca DA...La fel si Bogatului ia parut rau de trei lucruri pe care le-a facut pre tirziu ,si anume..........1- Si-a ridicat ochii in sus..v-23
2-A strigat..(sa rugat).....v-24
3-A incercat sa traiasca pentru altii...v-27.............Ce zici tu ?unde sau cu cine ai vrea sa te asemeni?:..Cu Bogatul sau cu Lazar......?
2-Timotei..2:22 :o
BMW, TE-AS RUGA FRUMOS SA NE DAI EXEMPLE DE "LUCRURI SLABE" CARE AU FOST SCRISE PE ACEST SITE SI SA LE DISCUTAM . ASTA PENTRU A CREA O ALTERNATIVA SPIRITUALA LA TOT CEEA CE SE SCRIE DEPLORABIL. CRED CA AR FI BENEFIC SA EXPLICAM DIN PERSPECTIVA CRISTICA DE CE ANUMITE LUCRURI NU SUNT BUNE . :thfro:
bogdan_l
07-13-2003, 03:33 PM
BMW ai observat despre ce vorbeam pe bible discutions shi la intrebarea care ti-am scris-o. vezi, la glumele alea ma refeream!
da Bogdan am vazut ...sint niste lucruri foarte slabe...si ceea ce pot zice este caci domnul isi apara lucrarea lui......dar sa ne ajute dumnezeu ca noi sa raminem tari intro vreme ca aceeast......
bogdan_l
07-15-2003, 12:33 AM
Amin! Domnul sa ne ajute. :worship: :worship: :worship: :worship:
asa va fi .....dar trebuie ca noi sa ne facem partea noastra
bogdan_l
07-17-2003, 12:47 AM
Originally posted by BMW
asa va fi .....dar trebuie ca noi sa ne facem partea noastra
:clap1: :clap1: :clap1: :clap1: yep noi trebe sa aducem roada dupa cum gasim in Luca 13:7 Smochinul neroditor este taiat shi aruncat in foc. "Iata ca sunt 3 ani de cand vin shi caut rod in smochinul acesta, shi nu gasesc. Taie-l. La ce sa mai cuprinda shi pamantul degeaba?
Sa ne fereasca Domnul sa de asa ceva! ........Doamne ajuta-ne sa aducem roade caci fara Tine nu putem face nimic.
Mike&2I
07-24-2003, 03:53 PM
Originally posted by dorin pele
:o
BMW, TE-AS RUGA FRUMOS SA NE DAI EXEMPLE DE "LUCRURI SLABE" CARE AU FOST SCRISE PE ACEST SITE SI SA LE DISCUTAM . :thfro:
Citeste forumul cu "Vacantza Mare", cel care in faza initiala a iscat foarte multe controverse si vei vedea acolo slabiciuni. Ma refer cu predilectie la mesajele de la inceputul acelei discutii. As fi dorit in acele momente de impas psihologic (pentru mine) sa se fii ivit persoane atat de constiincioase ca tine, dar din pacate n-a fost cazul.
Acesta este doar un caz singular, mai recent, dar destul de relevant as zice eu in legatura cu reala atitudine a anumitor membri fata de fratii/surorile lor.
philjoel
07-24-2003, 03:58 PM
Ummm I agree.. sunt o gramada de lucruri slabe pe site-ul acesta.. Eu am ramas "paralizata" cand am vazut ce posturi pun unii oameni! exemplu la thred-ul cu "girls that have thier ears pierced" Defapt mai mult de 50% din threads NU il slavesc pe Dumnezeu in nici un fel!
God bless ya all
Mike&2I
07-24-2003, 04:21 PM
Eu personal nici nu ma mai deranjez sa accesez astfel de forumuri precum cel mentionat de tine in prealabil, sau cele de genul "Whats hot". Vorba ta, acele discutii cu greu au vreo tangenta cu Cuvantul lui Dumnezeu (concluzie pe care am tras-o si eu inainte de a adopta aceasta atitudine fata de articolele postate pe royouth). Si apoi cand le zici frateste unor membri ca rationamentullor este incorect din punct de vedere cristic, risti sa fi denigrat in public (asa cum s-a intamplat cu mine pe postul cu vacantza mare). Bine insa ca mai exista si iertare pe lumea aceasta, si sper ca Dumnezeu sa ne maturizeze spiritual pe zi ce trece!
MIke nu te speria de faptul ca esti denigrat de oameni . Cuvantul lui Dumnezeu asa spune ca se va intampla cu oricine va incerca sa-ti traiasca viata in smerenie si in neprihanire fata de Dumnezeu. Citeste Cuvantarea de pe munte a Domnului Isus din Matei 5 si o sa te incurajezi . Si eu sunt unul dintre cei care striga la vederea pacatului si mai ales la inaintarea lui cu pasi repezi in bisericile noastre si sunt ridiculizat si bineanteles ignorat ...
Dar nu ma supar ca stiu ca o fac in smerenie si cu multa pasiune pentru sufletele fratilor mei ,care nu as vrea ca vreunul din ei sa piara sau sa ajung in negura in care am fost eu .
Dumnezeu cu voi si nu va lasati impresionati de cei cu gura mare .
Mike&2I
07-25-2003, 08:03 AM
Draga Bebe,
Iti multmuesc pentru incurajare, insa din fericire, actualmente nu mai este aceeasi situatie. Am fost afectat doar pe moment si atata tot. Si eu gasesc tragic si penibil faptul ca uneori suntem ignorati tocmai de catre cei care ar trebui sa ne incurajeze, dar banuiesc caci adevaratii crestini ai viitorului vor trebui sa se adapteze acestui gen de situatie.
Dumnezeu sa te binecuvinteze pentru credinta ta :clap1: :clap1: :clap1:
sherry
07-25-2003, 10:56 AM
i don't mean to be rude or anything, but keep in mind that not everyone who gets on this site is Christian. and did you look at the age of a lot of people on here? cuz many are between 13-16 or 17. yeah, that shouldn't make a difference, but it does. what did you do at that age? were you in church all the time? did you talk about God all the time? were you a complete Christian? to be quite honest, i only started REALLY thinking about my salvation after 18. oh sure, i was a christian (but isn't everyone?).
just be patient and be a light. but if it bothers you that much, then don't get on anymore, cuz i believe this topic came up several times.
sherry
07-25-2003, 11:22 AM
Originally posted by bogdan_l
BMW uita-te te rog la biblie dicutions la intrebarea will God still accept u if u sin after you received the Holy Spirit and you will find there one. but I wont call it a joke because it is not funny at all.
thanks again for your support :)
O.K. i looked at that thread and read every one of the posts. i didn't find anything wrong. by all means, correct me here if i need to be corrected, but i saw nothing that showed any indication of a joke. people have questions of the Holy Spirit and some are more confused than others. however, there was nothing wrong with what i saw there.
Mike&2I
07-25-2003, 12:15 PM
Originally posted by sherry
i don't mean to be rude or anything, but keep in mind that not everyone who gets on this site is Christian.
Vezi tu, sherry, chestia este caci aceia care s-au comportat cum s-au comportat pretindeau ca sunt (si chiar sunt) crestini, deci nu era nici un dubiu in legatura cu apartenenta lor religioasa. Dar bininteles ca fiecare crestin are punctele forte, dar si un calcai al lui Ahile. In caz ca te simti frustrata datorita faptului ca nu ai fi crestina (este doar o presupunere) te rog sa ne spui, si vom aborda altfel discutiile. Acest lucru este valabil pentru orice persoana necrestina care doreste sa poarte niste discutii inteligibile. Banuiesc ca si eu daca m-as duce pe un chat-club musulman si as fi dornic sa aflu mai multe detalii despre credinta lor m-as simti frustrat, asa ca nu este nici o problema.
sherry
07-25-2003, 12:56 PM
i may have worded my post incorrectly. my fault. i have no doubts that i am a Christian and that if i die right now while writing this post, i will go to heaven. i'm 20 right now and what i was trying to say earlier is that at a younger age, i didn't exactly have my head on my shoulders. i thought i was a christian, but i compromised a lot. but one day i realized that what i'm doing may not be pleasing to God. i even see it in my younger sisters today and in the younger youth at church. but now that i see things differently, i can be a light for them without judging them or criticizing.
Mike&2I
07-25-2003, 03:00 PM
Dear sister,
I am very glad because I can call you so, and I truly hope that my statement was purely just a supposition. I also agree with your idea, that we must be more tolerant and benevolent with those that are not spiritually mature or not even Christian, but as I told you, in my case (the one with "Vacantza Mare") the respective persons were (or at least they claimed to be) very strong in their Christian beliefs. I find it logically to have more moral expectations from a person who has a greater reputacy, and implicitly you have to adopt a different attitude in comparison with the ones "younger" or "not Christian", so I think that my observations from my previous messages were reasonable.
Anyways, God bless you and I am glad to hear from you again.
:lol2: :lol2: :lol2:
sherry
07-26-2003, 11:05 AM
well, thank you! and you're absolutely correct. when people claim to be Christians and act worldly.....that bothers me, also.
good points, mike!
yacko
07-26-2003, 11:43 AM
Most posts that I have seen here are not any different than what one finds on any secular bulletin board. Many of the posts lack the level of maturity that some people expect, but that is due to the age of the posters.
Sometimes I am puzzled by the obsession that my brethren have to present this artificial and perfectonist view of Christianity! What bothers most of my non-Christian friends is the percieved level of hypocrisy that we portray to the world. LOOK, WORLD, WE ARE PERFECT! THE REST OF YOU ARE GOING TO HELL! So royouth does seem to make people more honest. It presents real Christians, warts and all, to the world.
Most of my non Chrisitan friends cite hypocrisy as the number one reason why they do not want to come visit church. And they are right in their accusations. As a wise man once said, "... the real cause of atheism in the world is other Christians. They worship God with their lips, but deny him with their lifestyle. That, an unbelieving world finds unbelievable."
So are we going to act as pharisees and try to present a squicky clean image to the outside world, or do we show them that we are subject to the same temptations and problems as they are faced with. We just happen to have some supernatural help that comes as a perk for being a child of God.
I do not wish to debate ad infinitum what constitutes "weak" behavior. However, I would like to challenge everyone here to be more honest about their actual feelings and view on life. If royouth were to become just an advertisemet for the Romainan Chrisitan way of life, then I would bug out. I can get the same party line at church.
Mike&2I
07-26-2003, 02:47 PM
Dear yacko,
First of all, welcome to this site and I hope that by the time you will create a more accurate opinion about it. As a relatively senior member of this site, I can tell you without any doubts that royouth isn’t in any kind “an advertisement for the Romanian Christian way of life”, thus I encourage you to continue sharing your ideas/questions, doubts/appreciation etc. As you will later notice, the topics discussed on this site do not make reference only to the greatness and benefits of our Christian status, but also to the obstacles that we, as Christians, encounter in our lives.
Now, regarding your insinuations, nor sherry nor I have suggested in our previous messages that the moral expectations of a mature Christian would ever approach or have as ultimate goal the perfectionism that you mentioned about. If you ever met a person who would claimed such a thing, he/she was either a heretic or an illusionist, simply because the only one who never sinned was Jesus (since I brought this subject into discussion I can state that the infallibility concept of the Vatican is just a sort of public advertisement or hypocrisy, whatever you want to call it, just like the Orthodox Church states that is the only one preferred by God, my opinion)
I also don’t understand your suggestion according to which our messages would be similar with the ones from a secular bulletin board. In fact, if you will read a little bit more careful you will notice a certain consistency between our views (sherry’s and mine) and yours regarding the fallacy of legalism in the Christian belief. In this sense I recall two relevant statements that might convince you that we are not that patriarchal to believe that “WE ARE PERFECT! THE REST OF YOU ARE GOING TO HELL”:
“but now that i see things differently, i can be a light for them without judging them or criticizing.”
“I also agree with your idea, that we must be more tolerant and benevolent with those that are not spiritually mature or not even Christian”
Unfortunately, you are right regarding the fanatical attitudes of many Christians that often acquire accents of Pharisaism. I just hope that you will not consider this kind people as representative for the Christian religion (as your non-Christian friends do).
As about your “enigmatic” question regarding the self-images that the Christians attempt to expose in public, the answer is definitely the second. If you ever will meet a so called “Christian” who would be an advocate of the first option from your question, just greet him/her with 1 Peter 5:8 and maybe his/her optimism will temper.
What else can I say? Welcome again on this site and I am eager to hear further your opinion. God bless you ! It's worthy, believe me! :thfro: :thfro: :thfro:
yacko
07-26-2003, 03:24 PM
Mike, are you sure you are only 17 years old?????
philjoel
07-26-2003, 03:28 PM
hehehe.. he doesn't sound 17, does he? :) God bless ya Mike!
JesuSnMe
07-26-2003, 05:18 PM
foarte adevarat BMW ...multe persoane vin aici si de multe ori vor numai sa se intilneasca cu romani ...dar nu spun ca astra nu e bine dar ar trebui sa consideram ca asta nu este numai un chat room ci un loc unde ar trebui sa ne zidim si sa vorbim despre Domnul....God Bless and take care.........
Mike&2I
07-26-2003, 10:52 PM
I am not even 17, brother (in the very true wish that I can call you so). All I can do is to praise the Lord for my talants that he gave to me and to use them for His benefits in the ***ure (don't worry, I don't want to become neither a politician, nor a lawyer :bfro: )
I personal consider that the value of a person does not consist only in its intellect, but also in its heart. Actually, I regard the intellect just as a very reasonable method of expressing what exists in my heart. I don't want to be like the Pharisee from the temple who was praising himself in front of God but was eventually rejected because of his hypocrisy.
Anyways, thank you and philijoel for your suggested appreciation but let's not overestimate.
P.S. Should I send you a photocopy of my birth certificate?(just jk) :laf: :laf: :laf:
bogdan_l
07-31-2003, 04:56 PM
hey mike! I had some problems with the internet for a week and I don't know what happened on the vacanta mare post. I tried to write u a pm but it did not work for some reason. thank's and God Bless You!
salutare tuturor
ma bucur sa fi gasit, in sfarsit, un forum care sa spuna lucrurilor pe nume. marturisesc ca si eu citind unele din mesajele de pe acest site mi-am pus intrebarea daca intradevar este sau nu un site crestin, nu pretind a fi etalonul in ceea ce se numeste un crestin, dar fara a judeca pe nimeni cred ca fiecare cand venim aici asteptam sa gasim ceva mai mult decat mesaje ""cool"" si mai mult incurajare si zidire suflteasca in Domnul. Va rog sa intelegeti, ca nu ma refer la nimeni in particular, si daca am ofensat pe cineva imi pare rau. GBU, DSVB
dorin pele
10-06-2003, 09:47 PM
Acest site este pentru tineri crestini romani. Este adevarat ca astazi, inca, este la moda sa spui ca esti crestin. Asa ca unii se considera crestini din mai multe considerente. Dar nu despre aceasta vreau sa vorbesc . Am observat ca noi, romanii, si aici ma includ si eu, suntem foarte buni la a intretine discutii lungi in care criticam pe altii si ne aratam cat de buni sau sfinti suntem noi. Se pare ca de multe ori ne pierdem vremea catalogand pe altii in loc sa ne bucuram ca acesti tineri care chiar daca se numesc crestini acceseaza acest site si ,de ce nu, in loc sa stam sa-i criticam am putea sa invatam de la Isus cum sa intretinem cu ei o discutie care sa-i aduca la un moment al deciziei de atrai pentru Hristos. Din pacate avem arta costatarii dar nu avem arta relatiei constructive. Dumnezeu mi-a vorbit legat de subiectul acesta dar in asa fel ca mi-a zdrobit inima. M-a facut sa inteleg ca de la anumiti oameni nu mai am ce pretinde sau astepta ci a ma darui lor ajutandu-i in vreun fel. Nu trebuie sa cer ci sa dau. Intrebarea este: Avem ce sa dam acestor tineri fara a pretinde ceva in schimb?
:screwy: :screwy: :screwy:
www.reachmag.com
dannysab
10-07-2003, 03:18 AM
Draga Dorin,
Intetionam deja de cateva zile sa-ti scriu un scurt mesaj de incurajare si sa te felicit pentru activitatea intensa pe care (am dedus) o ai la Royouth si la Reachmag. Domnul sa-ti ajute sa fi activ si eficient pentru tinerii romano-americani cu care ai contact.
Acum, ca replica "constructiva" la tema acestui forum, vreau sa spun sunt de acord ca trebuie sa putem oferi cat mai mult fara a stepta ceva in schimb, dar totodata trebuie sa fim atenti la a pastra(mentine) niste standarde si norme crestine de baza in tot ceea ce facem (scriem, vorbim, cantam, pozam, etc.). As sugera un mai bun discernamant in alegerea moderatorilor, replici mai "mature", difuzia (prin exemplul personal) a bunului simt, a politetii si a respectului reciproc si bineinteles, a principiilor si invataturilor crestine. Sunt convins ca Dumnezeu va da inspiratie si intelepciune celor care sunt cu adevarat dedicati lucrarii cu tineretul, dar un bun echilbru si o pozitie ferma sunt absolut necesare in acest "field". Daca Cosmin si "The Bishop" citesc acest mesaj, le transmit si lor aceleasi aprecieri si incurajari.
Cu tot respectul si dragostea frateasca,
God Bless You.
Mike&2I
10-07-2003, 07:59 AM
Singura mea speranta este sa nu fiu inclus in categoria celor care se autoconsidera "sfinti". De criticat, recunosc, o fac, dar in ultima instanta, cand bunul simt al vreunui membru este inexistent, sau cand ma lovesc de incapatanarea altora. Singura greseala pe care mi-as reprosa-o ar fi sa nu mai critic, ci sa mustru, un aspect care constituie o adevarata arta (parerea mea).
Oricum, sunt bucuros caci mai exista si alti membrii "treji", si fie ca mesajele precedente sa aiba un ecou cat mai profund in inimile oamenilor.
dorin pele
10-08-2003, 09:16 AM
Ma bucur pentru mesajele pozitive pe care le-ati scris.
In ce priveste standardul, exista deja de mai multa vreme "ROYOUTH Rules and Regulations". Pe langa acesta se poate promova un standard prin nivelul discutiilor noastre pe Forum. Astfel ca am putea sa promovam discutii care tin de un standard spiritual mai inalt. Putem sa fim activi la discutiile cu un astfel de standard. De asemenea putem sa incepem alte discutii care sa corespunda cu standardul la care vrem sa ajungem. Haideti sa scimbam lucrurile prin a oferi ceva mai bun si nu neaparat prin a blama tot timpul pe altii.:screwy: :screwy:
Eu cred ca generatia noastra de tineri poate face difernta. Ce ziceti? Haideti sa inercam!:pray: :pray:
Nu uitati de: www.reachmag.com
hey, dorin
m-am gandit de multe ori la cum am putea face intradevar o diferenta in lumea de azi, noi ca tineri salvati in Cristos, si cred ca Dumnezeu are pentru fiecare din noi un scop si un plan. Depinde de noi sa descoperim care este acest scop (:)ray) si sa actionam in consecinta. Ceea ce conteaza foarte mult cred ca este unitatea, si poate ca cuvantul asta pare putin "superuzat", dar este nevoie de asa ceva, chiar daca avem pareri diferite, conceptii de viata diferite, personalitati diferite si este absolut normal sa fie asa dar trebuie sa fim una in Cristos. Centrul trebuia sa fie Isus, indiferent de diferentele noastre de opinie, totul trebuie sa conduca inspre Isus. Sa ne ajute Domnul! DSVB
DEGETICA
11-05-2004, 04:59 PM
[QUOTE=BMW]Dragii mei ,CE CREDETI?.....caci Nu veti da socoteala pentru orice cuvint pe care la-ti scris .....aici....daca Da atunci de ce continuati a scrie lucruri slabe? Oare nu iti va parea rau atunci ?
Eu cred ca n-o sa-i para rau .PT. ca, continuind asa cu siguranta nu v-a ajunge acolo.Nu ca as vrea eu asa ceva ,dar este scrisca :''NIMIC INTINAT NU V-A INTRA ACOLO."
DEGETICA
11-05-2004, 05:31 PM
[QUOTE=BMW]Deni vreu sa iti zic caci nu judec pe nimeni......dar Gluma are locul ei si risul timpul lui.....Vreau sa te intreb :daca Eu ca crestin fac o gluma proasta care nu isi are locul in momentul de fata...si un altul care nu este crestin,o aude ...Stii ce a sa zica....?Cu ce este mai bun si asta ca mine ?uite din contra ce fac eu face si el si mai presus de toate zice caci este si crestin....Cu ce ma deosebesc eu fata de el?
Aparent cu nimic.IN realitate insa, exista o deosebire.Cel caruia i s-a descoperit adevarul si nu umbla in adevar e mai vinovat decit cel nestiutor.
Ce conteaza ca el zice ca e crestin.,conteaza ce zice domnul.(NU ORICINE IMI ZICE DOAMNE....0)
Vorbirea voastra sa fie totdeauna cu har''Col.4.6
''
''Orice om sa fie grabnic la ascultare,incet la vorbire.'' Iac.1.19
''Daca vorbeste cinev sa vorbeasca cuvintele lui D-zeu.'' 1 PETRU 4.11
''Fereste-te de vorbele goale si lumesti." 2.Timotei 2.16
Ma rog ca D-l sa-i cerceteze pe toti cu vorbirea usoara si sa-i faca sa le sune in ureche mai des intrebarea D-lui Isus:"Ce vorbe sunt acestea pe care le schimbati intre voi pe drum?"(Luc.24.17)
bogdan_l
11-06-2004, 01:34 AM
degetica sunt de acord cu tine ........ glume proaste sau cu doua intelesuri nu au ce cauta in vocabularul unui crestin . (punct) .....poate unii zic sa suntem fanatici caci mergem la extrema shi nici fun nu mai avem voie sa avem......eu cred ca putem sa avem fun inmulte feluri .......trebuie sa avem grija cu vocabularul nostru........caci vom da socoteala la orice cuvant care iese din gura noastra ........Era la moda in tercut WWJD? what would Jesus Do? ...... cred ca acesta ar trebuie sa fie intrebarea noastra intotdeauna inainte de a spune ceva .......Domnul sa fie cu noi amin...
Alex Ghita
11-14-2004, 11:08 PM
Ai dreptare Lucian, mai timinte cand am spus gluma cu "italianul", acea gluma cu doua intelesuri si Gabi ma oprit? Nu m-am simtit bine atunci, dar am stat si am meditat si mi-am dat seama ca am gresit spunand acea gluma. Nu se cade ca un crestin sa spuna glume cu doua intelesuri, unde celalalt inteles are un aspect necrestin, chiar daca sunt glume. Trebuie sa facem deosebirea intre o gluma buna si una proasta. Trebuie sa avem zilnic grija de ceea ce "auzim, spunem si vedem" Aceste trei lucruri cred eu ca poate, pe langa altele, sa ne apropie mai mult de Dumnezeu.
alexat
11-27-2004, 10:50 AM
[QUOTE=BMW]Dragii mei ,CE CREDETI?.....caci Nu veti da socoteala pentru orice cuvint pe care la-ti scris .....aici....daca Da atunci de ce continuati a scrie lucruri slabe? Oare nu iti va parea rau atunci ?
Eu cred ca n-o sa-i para rau .PT. ca, continuind asa cu siguranta nu v-a ajunge acolo.Nu ca as vrea eu asa ceva ,dar este scrisca :''NIMIC INTINAT NU V-A INTRA ACOLO."
Elena eu stiu caci nu va ajunge sa mosteneasca vesnicia ,dar vreau sa iti zic caci in ziua judecatii cind va sta in fata tronului de Judecata si isii va vedea trecutul vietii ,garantat ii va parea rau,si ,va plinge cu amar dar va fi prea tirziu....... :wall: :cry:
Burnrubber
11-30-2004, 05:49 AM
de toate
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.