View Full Version : Intrebare
viodav
04-01-2003, 06:53 AM
Un Dumnezeu personificat n-ar comite marea nedreptate de a implanta numai un miliard de suflete in familii crestine, in care ar avea sansa \"māntuirii\", in timp ce alte 5 miliarde de suflete le implanteaza in familii necrestine, con****ate prin nastere la \"nemāntuire\". Pe de alta parte, fiecare religie este convinsa ca numai adeptii ei vor fi \"māntuiti\". Crestinii pleaca de la o premiza falsa (premiza unui \"pacat originar\" inexistent) si de la o promisiune falsa (\"māntuire\"). Ce se intāmpla atunci cu miliardele de suflete pe care Dumnezeu le-a implantat in familii \"necrestine\", cu religii \"nemāntuitoare\"?
Iacob
04-02-2003, 05:31 PM
Im place ca pui intrebar foarte complicate dar un lucru care am invatat e ......
Eu traiesc ce este scris ..... pentru intrebarile spirituale, ei vor fi raspunse cind ajungem in cer
O intrebare de felul aceasta nu-m e de folos. Cu ce ma ajuta daca stiu eu cate persoana au fii mintuitz? Eu stiu ca nu ce face persoana de linga mine ma mintueste, dar ce fac eu. Daca vrei, cind ajunge la \"poarta\" pots sa-l intreb pe Petru. Si sincere itz spun ca nu am eu intelepcuine destula dela D-zeu sa cunosc un raspuns la intrebare ta.
>>Emy
Nygel
04-02-2003, 10:36 PM
Viodav it seems that you are holding the false assumption that if you are born in a christian family then you will become a christian and if you are born in a nonchristian family you will never meet someone who will talk to you about heaven, hell, Jesus, etc.
Iacob
04-03-2003, 01:05 PM
who are you referring to?
In Biblie spune ca si cugetele noastre adevaresc ca Isus Hristos este singurul Dumnezeu adevarat.. asa ca chiar daca ai fost \"implantat intr-o familie necrestina, crescut cu o credinta nemantuitoare\", cugetul tau iti v-a spune la un moment sau altul ca tu trebuie sa cauti pe Dumnezeul adevarat... si daca il cauti D-zeu se v-a lasa gasit de tine, caci El nu este departe de fiecare din noi...
Nygel
04-04-2003, 02:15 PM
\"The fate of those who have never heard the Gospel, traditionally called \"heathen\" , poses a problem for the benevolence of God. If God is all-loving than how can he send people to hell who have never heard about Jesus or how to be saved? ... Is it fair to condemn thos who have not heard? Yes, it is just to condemn those who have never received God\'s special revelation. First, through general revelation they know about his \"eternal power and Godhead\" (Rom. 1:20). They are aware that he \"made heaven and earth and sea and everything in them\" (Acts 14:15). They are aware that God \"has not left himself without testimony: He has shown kindness by giving you rain from heaven and crops in their seasons\" (Acts 14:17). Although they do not have the Law of Moses, \"All who sin apart from the law will also perish apart from the law... Indeed, when gentiles, who do not have the law, do by nature things required by the law, they are a law for themselves, even though they do not have the law [of Moses], since they show that the requirements of the law are written on their hearts\" (Rom. 2:12-15).\"(Baker Encyclopedia of Christian Apologetics)
Silvi
04-06-2003, 01:59 AM
If you think that there was no original sin, then why is there so much sin in the world today??????
If you think that salvation is just a lie, that is your personal belief.
WE can not judge or tell why GOd did something the way He did it. We will only find that out when we get to heaven.
As the other ppl have said, the earth itself declares the Glory of God. There are so many ways that a person can meet GOd and have a personal relationship with Him. One way is for those ppl who were blessed to be born in a Christian family and who have accepted Jesus Christ as their personal Saviour to go and to TESTIFY, to PReach the Word of God, and to become missionaries.
novellation --> awesome verses!! they answered the question exactly..:clap1:
imparateasaluidavid
05-23-2003, 03:53 AM
viodav,
Daca ai citit vreodata in biblie unde scrie ca Isus nu va venii pina toatele colturile ale pamintului nu va stii despre el. So chiar daca acum nu stii toti, Isus vine numai cind toti oameni au auzit despre el si la toti le da o sansa. Cine vrea , actepta shansa cu bucurie si cine nu, merg mai departe. Dar nu conteaza in ce familie te nasti ca nu exsista un om pe lume care no sa auda despre mintuire. O sa fie mai rau pentru noi care ne nastem in familii crestine si sintem mai rai ca cei din lume. So raspunsul daca ma intelegi e ca biblia spune ca toti oamenii de la toate colturile va auzi de mintuire si venirea lui si fiecare primeste cum vrea. Dumnezeu nu fortzeaza.
Originally posted by novellation
Viodav it seems that you are holding the false assumption that if you are born in a christian family then you will become a christian and if you are born in a nonchristian family you will never meet someone who will talk to you about heaven, hell, Jesus, etc.
novellation, David actually criticizes this premise, because he says that \"The Christians start from a false premise...\".
And besides, he is right. All of us have been created with the purpose of being His children. It is our decision if we want to take advantage of this privilege or not.
If you read 2 Tim. 1:9, you will convince yourself:
\"...who has saved us and called us to a holy life- not because of anything we have done but because of his own purpose and grace. This grace was given us in Christ Jesus before the beginning of time...\"
Nygel
05-23-2003, 04:37 PM
So Mike&2I what is Viodav trying to argue? What is the conclusion that he is trying to prove?
He\'s trying to refute exactly what you have been suspecting him for.
Nygel
05-23-2003, 06:01 PM
really?:scratch::scratch::scratch: I\'m really confused. Maybe he was trying to argue that God was unjust or something...:scratch::scratch:
Nygel
05-23-2003, 06:05 PM
Originally posted by viodav
....... Crestinii pleaca de la o premiza falsa (premiza unui \"pacat originar\" inexistent) si de la o promisiune falsa (\"māntuire\"). .......
So he is trying to say that there is no such thing as original sin and Salvation is a fake promise?:scratch::scratch::scratch:how confusing.
David este din tara celor 12 zei, si implicit are simtul filozofiei mult mai dezvoltat decat noi. Nu-i considerati afirmatiile aberante doar pentru ca nu le intelegeti talcul. Why don\'t you ask him novellation, I am sure he will clarify your enquiry?
sincera sa fiu, nu am atat de multa experienta sa-ti pot raspunde la aceasta intrebare destul de logica, dar tot ce pot spune, este ca noi, cei care facem parte din familii crestine, suntem meniti sa spunem si necrestinilor, despre Dumnezeu si despre mantuire!
Daca stam sa ne gandim bine, si noi, unii din crestini, am fost nascuti in familii de nepocaiti, dar prin copiii lui Dumnezeu, care ne-au vorbit despre mantuire, am ajuns si noi, sa fim la randul nostru, credinciosi!
Deci ce vreau sa spun eu, este ca, Dumnezeu are grija ca si la urechile celor nemantuiti, sa ajunga Cuvantul Lui, prin copiii Sai, care suntem noi!
Dumnezeu sa ne ajute la asta! Amin!:worship::pray::pray:
Cugetator
08-07-2003, 08:24 PM
I think that I understood what "Imparateasa lui David" was trying to point out. The matter was that those who were born in a Christian family had more grace to learn about God and if they didn't follow his way they are more to be con****ed..
bogdan_l
08-14-2003, 03:08 PM
viodav I thinck I have an answer to your question but is more of an opinion. Dumnezeu a creat omul sa fie fericit shi sa-L slaveasca pe El. dar omul a nu l-a ascultat shi a pacatuit. la fel apoi shi urmashii lor.
ok pentru intrebarea ta. in Exod 34 spune caci Domnul isi tine dragostea Lui pana la al miilea neam al celor care unbla in neprihanire dar pentru cei care nu-l asculta shi care sunt foarte multi spune ca ii pedepseste pana la al- 3-lea shi al-4 -lea neam. poate ca cei care se nasc in familii ne necrestini se trag dintr-un neam care nu au ascultat de Domnul.
Dar vreau sa spun ca Domnul este drept shi fata de ei caci nu cred ca exista persoana pe care Domnul sa nu o fii chemat macar o data sa-l urmeze. Spune Isus : Iata Eu stau la usa shi bat, daca aude cineva glasul meu shi deschide usa voi intra la el, voi cina cu el shi el cu Mine" El sta shi bate la usa inimilor noastre a fiecaruia.
Apoi mi se pare ca a mentionat cineva, spune biblia caci El (Isus) nu va venii inapoi pana ce cuvantul nu va atinge toate marginile pamantului.
May God Bless you all
Eu cred ca fiecare persoana care vine in lume este foarte pretioasa in ochii lui Dumnezeu si fiecare persoana la un moment dat are parte de o revelatie a lui Dumnezeu. Pentru ca nu noi suntem cei care Il cautam pe Dumnezeu ci El este Cel care ne cauta pe noi prima data prin diferite moduri- prin revelatia naturala, prin misionari, prin Cuvantul Lui ( care apropo este tradus aprope in toate limbile pamantului), etc.
Este adevarat ca conditiile de viata sunt diferite- dar Dumnezeu cred ca ne da si capacitatea si inzestrarile necesare pentru a face fata acestor conditii. Si haideti sa fim sinceri- Dumnezeu nu este de vina de aceste conditii ci oamenii care sunt pacatosi. Consecintele pacatelor lor se vad peste tot in lumea noastra- poluare, dezbinari, saracie, etc..
Intr-adevar crestinismul este foarte exclusivist. In timp ce alte religii spun ca exista mai multe carari care duc la acelasi varf de munte, respectiv la Dumnezeu, Cristos afirma: " Eu sunt Calea, Adevarul si Viata...Nimeni nu vine la Tatal decat prin mine. "
Viodav, parerea mea este ca nu-L cunosti pe Dumnezeu... altfel ai sti ca Dumnezeu este atotputernic, iubeste oamenii si se face cunoscut chiar daca trebuie sa apeleze la miracole...Si El poate face si ceea ce noua ni se pare imposibil.
Totusi se asteapta de la noi, cei care-L cunoastem pe El sa fim instrumentele Lui de revelatie in lumea asta. Si noua carora ni s-a dat mult ni se va cere mult.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.