View Full Version : PRIORITATILE UNUI TANAR CRESTIN
dorin pele
01-27-2003, 09:08 PM
Haideti sa discutam despre prioritatile tanarului crestin avand in vedere ca Legea cererii si a ofertei s-a strecurat si in Lucrarea lui Dumnezeu.
dorin pele
02-08-2003, 12:25 PM
Hai sa incercam sa vedem care ar trebui sa fie prioritatile unui tanar crestin si cum trebuie sa se raporteze la multimea de oferte care fac presiune asupra lui.
Poate asa o sa mearga!:pray::thfro:
Bond007EN
02-10-2003, 02:21 AM
Cum îsi va tinea tînãrul curatã cãrarea? Îndreptîndu-se dupã Cuvîntul Tãu.
Asta este parerea mea...din Biblie.
dorin pele
02-10-2003, 10:33 AM
Deci Cuvantul lui Dumnezeu este o prioritate pentru tanarul crestin. Este defapt mancare spirituala. Daca nu \"mancam \"in FIECARE zi riscam sa ne inbolnavim din punct de vedere spiritual si mai tarziu chiar sa si murim. Nicaieri in societale, in lume nu putem sa gasim adevarul absolut, ci numai in CUVANTUL LUI DUMNEZEU.
Cu toate acestea traim intr-o vreme in care crestinii neglijeaza CUVANTUL LUI DUMNEZEU. Trec zile intregi fara sa ne hranim spiritual si ne miram de ce suntem bolnavi spirituali. Ajungem pana acolo ca nu mai simtim ca ne este foame spirituala. Oare citim noi destul Biblia? Cunosc oameni care nu s-au intors la Dumnezeu si au citit deja de trei ori SFANTA SCRIPTURA. Noi , tineri crestini, de cate ori am citit-o din scoarta in scoarta?, De cate ori am studiat-o?, De cate ori am luat-o in serios? Hai sa recunoastem ca suntem o generatie de tineri de la care Dumnezeu asteapta mai mult!:thfro:
Bond007EN
02-10-2003, 02:25 PM
Ai facut o observatie foarte buna ca nu citim destul cuvintul. Eu nu am citit Bibilia niciodata de la inceput la sfirsit, si sint pe idea ca Biblia citita e ca si orice carte si trebuie studiata si sa meditezi la cuvint. Doamne ajuta-ne sa citim mai mult. Dar eu personal am observat ca trebuie sa fii si pregatit cu rugaciune si post sa poti ingelege cuvintul cind il citesti!
dorin pele
02-11-2003, 12:26 PM
A..! Postul, este pentru multi crestini ceva demodat. Eu personal am neglijat postul o perioada de timp si stiti care au fost rezultatele? Trist dar adevarat: nici un succes major din punct de vedere spiritual, nici un om intors la Dumnezeu. De multe ori vorbim de misiune, de faptul ca trebuie sa fim martori s.a. Dar , prin faptul ca le-am spus oamenilor despre Dumnezeu , nu este deajuns, noi trebuie sa luptam pentru sufletele lor. Oare cum am putea lupta, nu prin post si rugaciune? Doamne, te rog sa ne trezesti din SOMNUL COMODITATII SI AL IGNORANTEI si fane adevarati OSTASI CARE STIE SA LUPTE AMIN???:pray:
dorin pele
02-17-2003, 03:51 PM
Nimeni nu este de acord cu mine?
Sunt alte pareri?
Haideti sa continuam sa descoperim si alte prioritati ale tanarului crestin!
:pray:screwy::pray::
BISERICA poate fi una- mergand la biserica, si nu in alte locuri in care poti pacatui si poti fi tentat de prea multe ispite, o sa reusesti sa treci peste incercarile si capcanele spirituale pe care Satana cu siguranta le va aduce in viata unui tanar. La biserica te intaresti spiritual, si iti hranesti sufletul cu o hrana spirituala, plus multa bucurie si pace.
dorin pele
04-21-2003, 12:24 AM
Da, BISERICA trebuie sa fie o prioritate pentru tineri. Dar cand vorbim de Biserica sa nu ne gandim la cladirea in care ne adunam sa ne inchinam ci la Trupul lui Hristos care suntem noi cei nascuti din nou si care pe langa mersul la locul de Adunare , suntem chemati sa lucram impreuna cu Hristos in fiecare zi.
:ajam::screwy::clap1::pray:
SUNT DE ACORD CU TINE!!:clap1::clap1:
Postul, care este considerat de unii un fel de metoda de ultim ajutor, ar trebui sa fie efectuat conform standarde biblice, care sunt descrise cel mai bine in Isaia, capitolul 58. (\"Oare acesta este postul placut Mie: sa-si chinuiasca omul sufletul o zi?\"...)
Daca nu este acompaniat de rugaciune persistenta si alte conditii mentionate in acel capitol, postul nu este altceva decat o metoda mai ciudata de slabit !
Concluzia: inainte sa luati decizia de a tine post, asigurati-va ca veti indeplini cele scrise in Isaia
Mai am deasemenea o nelamurire tehnica
Nu stiu ce s-a intamplat dar biographia si toate datele personale de la profilul meu s-au ras fara sa fac nimic (am constatat acum 2 minute). Imi puteti da vreun indiciu ceva?
Al vostru frate,
Mihail
SI MIE MI S-A INTAMPLAT!!!:clap1::clap1::laf:
razvan84
05-06-2003, 10:50 PM
Intradevar multi tineri spun ... \"Nu fac rele, ba chiar merg la bierica, ce mai vrei?\"
:wall: Mersul la biserica nu balanseaza faptele noastre pacatoase, caci daca cu adevarat am incerca sa ne pocaim :pray: am reusii din ce in ce mai mult.:thfro:
philjoel
05-10-2003, 01:27 AM
Chiar miercuri am citit un articol intitulat \"Tirani Urgentului\" legat de felul in care trebuie sa iti stabilesti prioritatile. Hai sa va spun pe scurt despre ce e vorba in el. O sa scriu niste citate mai semnificative din articol:
\"Tarim intr-o permanenta stare de tensiune intre ceea ce este urgent si ceea ce este important. problema este ca rareori e absolut necesar sa facem ce e important chiar azi, sau chiar saptamana asta. Ore suplimentare de rugaciune si studiu biblic, o vizita la un necredincios, studierea unei carti importante: toate acestea sunt proiecte care mai pot astepta. In schimb, sarcinile urgente cer sa fie rezolvate imediat!...Dar in perspectiva scurgerii timpului, constatam ca proeminetza lor inselatoare s-a risipit; si cu un sentiment de regret, ne aducem aminte, rand pe rand de toate sarcinile cu adevarat importante care au fost date la o parte in favoarea celor urgente. Ne dam seama ca am devenit sclavi inrobiti de tirania urgentului.\"
\"Relatarile Evangheliei ne arata ca Isus muncea din greu. Dupa ce descrie o zi obisnuita diin viatza Domnului, Marcu adauga: (cititi marcu 1:32-34) [...]Cu toate acestea, El nu a trait o viata febrila. el a avut timp pentru oameni. Putea sa-si ingaduie sa petreaca uneori ore in sir cu o singura persoana (femeia Samariteanca).\"
\"Care a fost secretul lucrarii lui isus? marcu observa ca \"dimineatza pe cand era intuneric inca de tot, isus s-a sculat, a iesit si s-a dus intr-un loc pustiu si se ruga acolo\" (marcu 1:35). El astepta in rugaciune sa primeasca instructiuni de la Tatal lui si taria de a le executa...El descifra voia Tatalui Sau zi de zi in viata Lui de rugaciune. Prin aceste mijloace El punea de o parte ce era urgent si realiza ce era important.\"
Articolul e muuult mai lung, dar am vrut sa va dau o idee despre ce e vorba in el. So din cate se vede, in viata lui Isus, care este Fiul lui Dumnezeu, rugaciunea si partasia cu Tatal a fost cea mai mare prioritate! El incepea si termina ziua cu Preaiubitul Sau Tata. Deci nu credeti ca daca Isus a facut asta suntem datori sa facem acelasi lucru? rugaciunea este \"respiratia sufletului\". Cum corpul nostru nu poate trai fara aer, asa nici sufletul nostru nu poate trai fara cea mai adanca forma de intimitate cu Dumnezeu -rugaciunea.
Adevarul acesta e, si sunt de acord cu tine~rugaciunea ar trebui sa fie prioritatea numarul 1 in viata tututor oamenilor!!
:clap1::clap1::clap1::clap1:
dorin pele
05-14-2003, 10:34 PM
Este adevarat ca PARTASIA CU DUMNEZEU este cea mai importanta. Putem avea partasie cu EL prin rugaciune, cantare, meditatie .. De asemenea aceasta partasie trebuie sa fie zilnica.
:bow::ajam::screwy:
Cred ca o alta prioritate in viata unui tanar crestin, ar fi sa spuna si celorlalti de Mantuitorul nostru.
Noi ca tineri, putem sa fim exemple pentru prietenii nostri necredinciosi, si asftel prin modelul nostru de viata, ii putem aduce mai aproape de Dumnezeu, zi eu!:pray::pray::pray:
dorin pele
06-06-2003, 10:25 PM
Este adevarat , suntem chemati sa fim martori ai lui Isus Hristos. Marturia noastra este dovedita de modul in care ne traim viata si de asemenea si de ceea ce proclamam cu gura noastra. :thfro: :thfro: :thfro:
bogdan_l
06-13-2003, 06:08 PM
sunt de accord cu Ina este o prioritate in viata unui tanar sa raspandeasca evanghelia shi la altii dar mai intai de asta eu cred ca trebuie sa primim puterea de la Dumnezeu, shi anume Duhul Sfant caci atunci primim putere de marturie despre Isus pana la marginile pamantului cum este scris in fapte 1:8, caci sunt multi care vreau sa schimbe inimile multor oameni shi sa-i intoarca dar nu se intorce nimeni sau sunt unii care cred ca, daca au adus un prieten in biserica este salvat problema este ca aceea persoana trebe sa-l intalneasca pe Isus shi sa aiba o relatie cu Isus in viata lui shi bineinteles sa se schimbe din ce obisnuia sa faca inainte shi sa-l caute pe Isus. De parerea mea este ca daca vrem sa fim misionari mai inainte trebe sa fim umpluti de Duhul lui Dumnezeu chiar Isus a spus asta ucenicilor: sa astepte mai intai fagaduinta Tatalui. scuze ca am scris mult dar sper ca ati in teles ce vroiam sa subliniez. :) God bless you all!!!!1
Domnul sa te binecuvinteze Bogdan ...ai dreptate.
Vasilica
06-20-2003, 01:13 PM
Sunt de acord in totalitate!
Traim intr-o lume in care aproape nu mai trebuie sa faci nimic... nu trebuie sa mai studiezi, lecturezi o carte pentru ca gasesti apropae ce vrei pe internet, nu mai trebuie sa canti pentru ca avem casete si cd-uri, nu mai trebuie sa spalam pentru ca s-au inventat masinile de spalat si lista poate continua la infinit...
Cineva ar putea zice, dar noi muncim la servici...din greu etc. si argumente se gasesc pentru indispozitiile noastre, pentru delasarile noastre zilinice
Concluzia?
Se promulga lenea spirituala!!! Mediocritatea spirituala!
Adevaratele valori si felul cum ajungi la ele s-au schimbat...
Prioritatile noastre se dovedesc a fi atunci cand este vorba de TIMPUL acordat!
Deci prioritatile noastre AR TREBUI sa fie ca principii:
- Dumnezeu: rugaciune, cantec, post, studiu individual, in grup, vizite, binefacerea etc
- Familia: timp petrecut, rugaciunea, prietenia, comuniunea
- Biserica: Cina Domnului, partasia cu fratii si surorile din biserica, tinerii, batranii, copii, pentru a pre-celebra ziua invierii
- Prietenii si colegii
- Munca/ Serviciul/Scoala
Adevratele noastre valori se regasesc aici!in cele scrise mai sus...
Amadeuss
06-27-2003, 03:28 PM
Prioritate probabil pentru ca daca spui prioritati sunt mai multe si e una deasupra alteia dar ma rog :) Eu unul zic ca prioritatea care trebuie sa se afle in viatza unui tanar este Dumnezeu...Din nefericire foarte putini dintre noi sunt aceia care se pot lauda ca au aceasta in viatza lor..eu unul o recunosc de pe acuma ca nu o am...dar candva am avut-o :) De aceea traiesc cu sperantza.
dorin pele
07-07-2003, 05:24 PM
Ca sa continu idea ta Bogdan, trebuie sa spun ca sa fim umpluti cu Duhul Sfant trebuie sa ne sfintim. Este adevarat ca suntem pusi deoparte pentru Dumnezeu si astfel sfintiti si curatiti prin Sangele Mielului, dar sfintirea este si proces care dureaza toata viata . Tocmai de aceea trebuie sa ne sfintim in fiecare zi. Ma uit la miile de tineri care sunt in comunitatile romane din America si cand ma gandesc ca daca am lua in serios chemarea lui Dumnezeu la sfintire si apoi slujire plini de puterea Dudului Sfant, am putea schimba fata Americii. Am putea fii o forta care sa lupte pentru promovarea valorilor crestine in scoli, in societate , in politica si de asemenea sa condame avortul, homosexualitatea si multe altele. Dar adevarul este asa cum zicea fratele Petrica Lascau la Conventia din Arizona, aratam ca un tigru dar defapt avem o inima de soarece. Suntem multi dar mare lucru nu se vede in urma noastra. :bow: :bow: :bow:
bogdan_l
07-07-2003, 11:47 PM
lol ai dreptate dorin caci noi trebe sa aratam un exemplu celor din jur. shi trebuie sa ne sfintim shi sa cerem puterea Duhul Sfant peste noi ca sa ne calauzeasca caci fara ea suntem neputinciosi. ma uitam la mine inainte imi era rushina sa ma rog la scoala pentru mancare in sala de mese shi ma rugam repede shi sa nu ma vada nimeni. dar m-am gandit odata shi am zis: sunt unii musulmani care la o anumita ora se opresc oriunde ar fii, isi intind un covor si se roaga acolo chiar in public, shi ce pacat caci au un dumnezeu mort, iar noi care avem un Dumnezeu asa maret, care este singurul Dumnezeu viu shi adevarat ne este rushine sa facem o rugaciune pentru mancare? shi am inceput sa ma rog fara rushine. shi nu s-a intamplat nimic intre mine shi prietenii mei doar au intrebat daca chiar ma rog pentru mancare shi le-am raspuns ca da. noi trebe sa fim exemple pt cei din jur ca sa ne deosebim de ceilalti. marturisea un tanar care este misionar in afganistam cum unii musulmani sau intors la crestinism caci l-a vazut pe el shi alti prieteni de ai lui ca se rugau in fiecare zii shi ca aveau succes in tot cea ce faceau. shi au zis musulmanii sa s-au intors la crestinism caci au vazut ca rugaciunile lor sunt ascultate, au vazut ca ei sunt diferiti de ceilalti. ce mult inseamna sa fim noi un exemplu..... Doamne ajuta-ne!
Amin Bogdan si Domnul sa te ajute si pe tine si pe noi! Sunt de acord cu ce ai spus, si este adevarat ca cu rusinea, uneori ii tinem departe pe oamenii din jurul nostru de Dumnezeu! In Biblie spune ca daca noi ne rusinam cu Cristos, si Lui ii va fi rusine cu noi!
Inca odata, Amin!:worship: :worship:
bogdan_l
07-08-2003, 08:42 PM
:clap1: :clap1: :clap1: :clap1: Yep Ina your right.
Luca 9:26 "Caci de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, se va rusina si Fiul omului de el, cand va veni in slava Sa, si a Tatalui si a sfintilor ingeri"
AMIN !! GOD BLESS YOU AND ALL OF US!!:worship: :clap1:
Marina_joi
07-17-2006, 05:15 PM
cel mai important lucru ii sa stai aproape de Domnul,sa-l iubesti (nu doar spunand acest lucru, ci prin fapte sa dovedesti...), sa simti impreuna cu El fericirea sau mahnirea Lui,sa accepti mustrarile Lui,incercarile sau chiar problemele care le ingaduie sa le ai...shi chiar sa te bucuri de ele...sa te lasi curatita de sangele Lui...sa stai in ascultare de El...sa renunti la lumea aceata shi sa-L urmezi pe El intotdeauna...
cu cat vom renunta mai mult la lumea aceasta, cu atat Il vom iubi mai mult pe El...
cu cat Il vom iubi mai mult pe El,cu atat vom avea o dorinta mai mare de a castiga suflete pt Imparatia Lui
dorin pele
08-16-2006, 09:58 PM
Este adevarat Marina. Acesta este secretul: sa ne apropiem de Dumnezeu prin rugaciune , studiu, slujire s.a. Dar unii vor spune ca nu poate sa se roage asa de mult sau nu are timp sa studieze si sa slujeasca. Inseamna ca lipseste dragoste si pasiunea pentru Dumnezeu. Cand iubesti pe cineva doresti sa fii mereu cu aceea persoana. Sa ne rugam lui Dumnezeu sa puna in noi dragoste, pasiune si convingere. Daca nu suntem convisi ca trebuie sa ne apropiem de Dumnezeu vom ramane doar la teorie . Asa ca haideti sa devenim Generatia pasionata de Dumnezeu. :bow: :bow: :bow:
ana_isv
08-31-2006, 12:37 AM
Cum îsi va tinea tînãrul curatã cãrarea? Îndreptîndu-se dupã Cuvîntul Tãu.
Asta este parerea mea...din Biblie.
"Strang Cuvantul Tau in inima mea ca sa nu pacatuiesc"- spunea David ntr-un Psalm. Strangand Cuvantul in inima inseamna a-L citi, infaptui ( pune in practica )
Fie ca sa-l adunam in fiinta noastra ca atunci cand Diavolul vine la noi cu ispite sau cu aduceri aminte de trecut, ori facandu-ne sa ne simtim singuri, noi stiind ce spune Biblia vom stii cum sa-i raspundem ( fara a tine o conversatie cu el sau a o lungi )spunand versete din Biblie ( pentru ca le avem "adunate" in noi ) si astfel va pleca deoarece noi stim Cine suntem in Hristos si ce a facut Hristos pentru noi.
**lia_coro**
08-31-2006, 02:15 AM
Yeah ..... asta ii drept!! Dacä din mintea si inima noasträ am lua o hotärare cä vrem sä ne POCÄIM cu adevärat am reusi!! Sunt convinsä de lucru acesta..... chiar dacä diavolul tot va mai icerca ... pentru cä asa este el .... dar dacä noi stäm langä D-zeu nimica nu ne poate despärti de El si El vai fii aläturi de noi!! Pentru cä D-zeu ne stie inima si gandul .... El vede cand ne sträduim cu adevärat ... chiar dacä uneori mai scädem o "treaptä" pe drumul nostru .... dar El ne ridicä pt. cä suntem sincer cu El si El cu noi!! Ori??
Si incä ceva .... nu MERSUL LA BISERICÄ ... ne face pe noi pocäitii... acele cateva ore pe säptämana ... poti sä spui cä nu sunt aproape nimica din viata noasträ ca crestin care trebe sä o träim ... !! Multi zic ... päi pärintii mei sunt crestiniii eu am crescut de mic in bisericä ...... SI???? Fiecare tre sä aibä o intalnire PERSONALÄ CU DUMNEZEU!! Unde te predai Lui ... unde l-ai descoperit tu pentru tine si din povestirea altora .... unde sa atins El de tine si ti-a zis pe nume cä TE IUBESTE!!
Cu citirea din Biblie ... este adevärat .... nu este niciodatä ca sä spui gata numai am ce sä citesc din ea .... NU!! Eu am citit-o de 3 panä amu si de fiecare datä cand citesc un pasaj .... il inteleg mai bine si il väd cu altii ochiii si imi vorbeste mie personal!! Noi dacä ii cerem de la D-zeu luminä & intelepciune, El ne-o va da!! Pentru cä El a zis ........ CERETI SI VI SE VA DA ... BATETI SI VI SE VA DESCHIDE .... CÄUTATI SI VETI GÄSI ..... !!
Haidem cu toti sä implinim aceste lucruri ........ :amen:
GBY!! Bye :hello:
dorin pele
11-02-2006, 06:30 PM
Este adevarat Cami86 ca totul depinde de vointa noastra. Poate ca ajungem sa facem promisiune lui Dumnezeu ca sa nu mai facem cutare lucru iar cand vine mijlocul de ispitire uitam de promisiune sau chiar daca ne aducem aminte de ea hotaram sa mai incercam si de data acesta ca doar am mai facut-o, ce big deal. Dar atentie, toate aceste promisiune incalcate ne trag in jos si pana la urma nu o sa mai avem Legea Duhului de Viata in noi, ca doar nu am mai folosit-o de mult sau am abandonat-o , care sa ne ridice la cer. Sa stiti ca eu ma gandesc serios la lucrurile acestea. Uneori mi se pare ca atunci cand gresesc ca am pierdut cativa ani din viata mea si nu mai pot sa-i recuperez , sau ca nu am trecut Testul in Scoala lui Isus si trebuie sa vin "la vara" la corigenta si tot asa si nu mai avansez la un alt nivel spiritual si de slujire.
yacko
12-08-2006, 05:50 PM
Dorin,
Nu vreau sa dezamagesc pe cei corigenti, dar mai este o problema: Romani 7:14-24. Daca totul depinde de vointa mea, atunci trebuie sa strig si eu ca Pavel, "Nenorocitul de mine!" Cel putin eu am experimentat aceste versete pe pielea mea, iar Pavel nu da nici un raspuns in aceasta privinta. Versetele care unrmeaza sunt pur si simplu de nici un folos. Daca prioritatea tanarului crestin este apropierea de Dumnezeu care se face prin sfintire in fiecare zi, Pavel nu da nici o explicatie sariturii de acrobat intre Romani 7:24 si Romani 7:25.
Dulcinea
12-09-2006, 03:14 PM
my romanian sucks.. can i write in english? :(
If we look through the bible at the examples given to us of men who were so into God.
Enoch, Noah, Abraham, Moses, Peter, Paul, John, from the new and old. I can only see one major big thing in comman they all shared, One priorty which stands above all others.
enoch, noah, abraham, moses, etc... they didn;t have bibles back then! they sought God in their personal lives, and walked with Him.
Its all about the Presence of God! they hungered for it. there are people today who don't have the word of God and are devoted Christians.
So many people choose God's promises over His presons like the isrealties.
Moses said if your presence does not go with us, then do not send us God!!!
Going to church will not make you into a better Christian... infact some churches, because they are seeking the wrong things, are so corrupt, and can ruin your spiritual walk with God.
My point : Obvisouly church and the bible are not the 1st priorties, their not bad, but not the top one. Ok, so then some of you said Fasting.... But in Isaiah God told them"stop! you are making scarafice, to seek my approval, and you are not seeking out My heart." God was beating at the doors of their heart and they where deaf... while they where bringing these scrafices. sometimes when fasting we can fall without realizing that we are bringing a scrafice like Cain, we are seeking His approval, and what He can do for us, rather then who HE is and, and having the desires of His heart, in our Hearts, Thats true obediance! thats saying I love what the Lord Loves. I hate what the Lord Hates, My will is His will.. etc.. even if it doens't make sense to us, even if it hurts. You can see that principle in the lives of Jesus's disciples. Then some here said of the Holy Spirit being a priority, thats a good point, and it should be, it helps us, gives us power in the manifestation to be witnesses for God. In Acts it says " it is a sign not for believers, but for unbelievers" it then also empowers us to not fall into sin, or stray in the wrong direction, "but he who lives in the Spirit avoids these things" Paul said that my flesh is corrupt, i am sinner since birth! my body is in a constant battle within me!" But living by the spirit... is seeking and always staying in the presence of God.
Thats what i think the number one priority should be for EVERYONE. In obediance, seek the face of God, His heart, His will, His desire, His presence and let them be your own, That is God living in you!
Why else did God create Humanity? For nothing else but to have Intimacy with Him. Adam and Eve sin, and go and hide, God comes out and says "Where are you?" of course God knew where they where! His God, what he was asking when He said "where are you?" was How can you be satisfied without my presence?
Dulcinea
12-09-2006, 03:20 PM
Dorin,
Nu vreau sa dezamagesc pe cei corigenti, dar mai este o problema: Romani 7:14-24. Daca totul depinde de vointa mea, atunci trebuie sa strig si eu ca Pavel, "Nenorocitul de mine!" Cel putin eu am experimentat aceste versete pe pielea mea, iar Pavel nu da nici un raspuns in aceasta privinta. Versetele care unrmeaza sunt pur si simplu de nici un folos. Daca prioritatea tanarului crestin este apropierea de Dumnezeu care se face prin sfintire in fiecare zi, Pavel nu da nici o explicatie sariturii de acrobat intre Romani 7:24 si Romani 7:25.
Take pauls writings for ALL his writings. So if we read that part... it almost sounds like an outcry, philosphy and devastion.... then romans 7:25 he says in was of relivement "Thanks be to God—through Jesus Christ our Lord!" His hope, our hope..... Jesus Christ..
If we take that entire passage and relate it with what He wrote in Galatians..
[B]Galatians2:20
I have been crucified with Christ and I no longer live, but Christ lives in me. The life I live in the body, I live by faith in the Son of God, who loved me and gave himself for me.
21 I do not set aside the grace of God, for if righteousness could be gained through the law, Christ died for nothing!"[/B
Make sense? Hope so. the Scriptures speak for themselves.
yacko
12-09-2006, 04:42 PM
Take pauls writings for ALL his writings. So if we read that part... it almost sounds like an outcry, philosphy and devastion.... then romans 7:25 he says in was of relivement "Thanks be to God—through Jesus Christ our Lord!" His hope, our hope..... Jesus Christ..
If we take that entire passage and relate it with what He wrote in Galatians..
[B]Galatians2:20
I have been crucified with Christ and I no longer live, but Christ lives in me. The life I live in the body, I live by faith in the Son of God, who loved me and gave himself for me.
21 I do not set aside the grace of God, for if righteousness could be gained through the law, Christ died for nothing!"[/B
Make sense? Hope so. the Scriptures speak for themselves.
I like it when we speak in jargon! My point is that there is a quantum leap between Romans 7:24 and 7:25. Paul does not explain it, and everyone who pretends to understand it is incapable of explaining it in plain language. The truth is that Paul the carnal Christian and Paul the righteous Christian are two totally different people. Ohterwise the same man cannot say these things in the same breath. I find it quite patronizing to tell someone to accept Christ and live by faith if I cannot do it. This is paramount to telling a destitute beggar that the solution to his poverty is to go and make some money.
"I have been crucified with Christ and I no longer live, but Christ lives in me." It is so easy to say it, and so difficult to understand it. I, for one have no clue what Paul is talking about. I have never experienced being crucified with Christ, and I have never experienced dying on a daily basis to let Christ live in me. Is this the part where I am supposed to admit that I am failing my Heavenly Entrance Exam? If so, is there any hope of having someone explain these concepts in plain language, without useless theological constructs which I cannot understand? I am not trying to belittle those who are obviously much more advanced in their relationship with God, but I beg their indulgence as fas as the basics are concerned. Dorin mentioned the Word of God. Am I supposed to infer that this is the Bible? If this is the case, what happens when I read a passage and I cannot understand it? What happens when 90% of the Old Testament looks archaic and irrelevant, and 50% of the New Testament seems either incomprehensible or just plain nuts? Again, my appologies if I offended anyone.
DAN(y)
12-09-2006, 06:46 PM
nu am citit comentariile voastre in totalitate dar vreau sa-mi zic s eu parerea :
prioritatile uni tanar, sau mai bine zis ale fiecarui individ ar trebui sa fie indreptate spre Creator.....spre "autorul" nostru....... toate celelalte sunt nesemnificative , prea mici si neinsemnate sa fie bagate in seama
xtraterestru
12-10-2006, 02:51 AM
Yacko, mi se pare ca tu vrei toate explicatiile mura in gura. Pavel deja a dat explicatia its obvious that Jesus is the one who saves you. Partea a doua a versetului 25 e direct legatura cu versetul 24. Observi ca nu spune ca el slujeste pacatului in firea lui ci slujeste legii pacatului in firea lui si legii lui Dumnezeu in duhul lui. Cu alte cuvinte legea pacatului este moartea si legea lui Dumnezeu este viata. Noi toti slujim legii pacatului prin faptul ca trupurile noaste vor muri, dar slujim legii lui Dumnezeu ca rascumparati pentru ca El ne socoteste ca fiind vii inaintea Lui. Pavel se refera aici exclusiv celor ce au fost nascuti din nou (ceea ce inseamna defapt ca nu imi mai place sa fac pacate de fapt mie goraza de pacat si lucrurile din lume nu le mai doresc, asta este o definite clara a nasterii din nou) DAR, cateodata gresesc si ma supar pe mine insumi ca am cazut. Deaceea se da o lupta in constiinta mea (versetele 14,23) nu vreau sa pacatuiesc dar traiesc pe un pamant blestemat si nu se poate sa nu gresesc. Din cauza asta intra in vigoare, Harul cand puterea mea este prea mica. DAr dupa cum scrie la Evrei4: 15 El are mila de slabiciunile noastre, pentru ca meritul sa nu fie al nostru ci al lui Cristos.
Deci, Romani 7:14,25 descrie lupta care se da in constiinta credinciosilor.
mary1984
12-10-2006, 03:45 AM
cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui si toate celalate lucruri vi se vor da pe deasupra. :)
allure19
12-10-2006, 09:49 AM
Sfintenia, fara de care nimeni nu poate sa se apropiede D-zeu.
yacko
12-11-2006, 01:23 AM
Yacko, mi se pare ca tu vrei toate explicatiile mura in gura. Pavel deja a dat explicatia its obvious that Jesus is the one who saves you. Partea a doua a versetului 25 e direct legatura cu versetul 24. Observi ca nu spune ca el slujeste pacatului in firea lui ci slujeste legii pacatului in firea lui si legii lui Dumnezeu in duhul lui. Cu alte cuvinte legea pacatului este moartea si legea lui Dumnezeu este viata. Noi toti slujim legii pacatului prin faptul ca trupurile noaste vor muri, dar slujim legii lui Dumnezeu ca rascumparati pentru ca El ne socoteste ca fiind vii inaintea Lui. Pavel se refera aici exclusiv celor ce au fost nascuti din nou (ceea ce inseamna defapt ca nu imi mai place sa fac pacate de fapt mie goraza de pacat si lucrurile din lume nu le mai doresc, asta este o definite clara a nasterii din nou) DAR, cateodata gresesc si ma supar pe mine insumi ca am cazut. Deaceea se da o lupta in constiinta mea (versetele 14,23) nu vreau sa pacatuiesc dar traiesc pe un pamant blestemat si nu se poate sa nu gresesc. Din cauza asta intra in vigoare, Harul cand puterea mea este prea mica. DAr dupa cum scrie la Evrei4: 15 El are mila de slabiciunile noastre, pentru ca meritul sa nu fie al nostru ci al lui Cristos.
Deci, Romani 7:14,25 descrie lupta care se da in constiinta credinciosilor.
Cum am spus mai dinainte, sunt Crestini mai maturi care nu se confrunta cu aceste probleme. Totusi, experienta lui Pavel este foarte specifica: el nu se refera la greseli neintentionate, ci la pacate savarsite cu stiinta. El face raul, chiar daca ar vrea sa faca binele. Versul 19 spune clar: binele care vreau sa-l fac nu-l fac, ci raul care nu vreau sa-l fac, aceea fac. Cu alte cuvinte, Pavel este incapabil sa faca ceea ce este bine, ci doar raul. Si aceasta marturisire vine dupa ce el insira teoria mantuirii prin Isus Cristos. Deci teoria o stie, dar practica il omoara. Daca totul depinde de noi, atunci nici eu nu am nici un raspuns, decat sa strig, ... nenorocitul de mine!
killy83
12-11-2006, 02:30 PM
Hai sa incercam sa vedem care ar trebui sa fie prioritatile unui tanar crestin si cum trebuie sa se raporteze la multimea de oferte care fac presiune asupra lui.
Poate asa o sa mearga!:pray::thfro:
"Cautati mai intai Imparatia Cerurilor, si toate celelalte lucruri v-i se v-or da pe deasupra!"
:angel:
Dulcinea
12-11-2006, 05:51 PM
I like it when we speak in jargon! My point is that there is a quantum leap between Romans 7:24 and 7:25. Paul does not explain it, and everyone who pretends to understand it is incapable of explaining it in plain language. The truth is that Paul the carnal Christian and Paul the righteous Christian are two totally different people. Ohterwise the same man cannot say these things in the same breath. I find it quite patronizing to tell someone to accept Christ and live by faith if I cannot do it. This is paramount to telling a destitute beggar that the solution to his poverty is to go and make some money.
"I have been crucified with Christ and I no longer live, but Christ lives in me." It is so easy to say it, and so difficult to understand it. I, for one have no clue what Paul is talking about. I have never experienced being crucified with Christ, and I have never experienced dying on a daily basis to let Christ live in me. Is this the part where I am supposed to admit that I am failing my Heavenly Entrance Exam? If so, is there any hope of having someone explain these concepts in plain language, without useless theological constructs which I cannot understand? I am not trying to belittle those who are obviously much more advanced in their relationship with God, but I beg their indulgence as fas as the basics are concerned. Dorin mentioned the Word of God. Am I supposed to infer that this is the Bible? If this is the case, what happens when I read a passage and I cannot understand it? What happens when 90% of the Old Testament looks archaic and irrelevant, and 50% of the New Testament seems either incomprehensible or just plain nuts? Again, my appologies if I offended anyone.
Yacko... I'll spare you the gibberish... Read Romans 6! and then 7.. read things in context...
What do you think of Romans 6?
I'll spare you my ..Jargon.. but i'll you give you another mans. After reading Romans 6.. and knowing what you know of romans 7..
Consider the gibberish of C.S. Lewis..
"On the one hand Death is the triumph of Satan, the punishment of the Fall, and the last enemy. Christ shed tears at the grave of Lazarus and sweated blood in Gethsemane: the Life of Lives that was in Him detested this penal obscenity not less than we do, but more. On the other hand. only he who loses his life will save it. We are baptized into the death of Christ, and it is the remedy for the Fall. Death is, in fact, what some modern people call "ambivalent". It is Satan's great weapon and also God's great weapon: it is holy and unholy; our supreme disgrace and our only hope; the thing Christ came to conquer and the means by which He conquered."
Dulcinea
12-11-2006, 06:04 PM
Cum am spus mai dinainte, sunt Crestini mai maturi care nu se confrunta cu aceste probleme. Totusi, experienta lui Pavel este foarte specifica: el nu se refera la greseli neintentionate, ci la pacate savarsite cu stiinta. El face raul, chiar daca ar vrea sa faca binele. Versul 19 spune clar: binele care vreau sa-l fac nu-l fac, ci raul care nu vreau sa-l fac, aceea fac. Cu alte cuvinte, Pavel este incapabil sa faca ceea ce este bine, ci doar raul. Si aceasta marturisire vine dupa ce el insira teoria mantuirii prin Isus Cristos. Deci teoria o stie, dar practica il omoara. Daca totul depinde de noi, atunci nici eu nu am nici un raspuns, decat sa strig, ... nenorocitul de mine!
It is up to us to make the good deeds... Our actions matter.. He helps us in our actions...but Its not Gods fault because we fail.. We have to be WILLING to make a step towards being good.. James 4:8 "Draw near to Me and I will draw near to you" We draw first.
xtraterestru
12-12-2006, 05:57 PM
Iar nu ai inteles ce scrie Pavel, El se refera la o alta perioada care a trait-o cand era inca un prunc in Domnul si in pasajul respectiv il descrie pentru a se asocia cu cei care trec prin asemenea situatii. Dupa ce s-a maturizat in Domnul se descrie altfel. 1 corinteni4:3,4 cat despre mine prea putin imi pasa... caci n-am nimic impotriva mea totusi nu pentru asta sunt socotit neprihanit...
Vezi ca el nu mai are remuscari si constiinta lui este curata inaintea lui Dumnezeu totusi, el nu este socotit neprihanit prin faptul asta ci prin harul lui Dumnezeu.
Ideea esta ca atunci cand inca esti tanar in Cristos ai tot felul de lupte dar increzandu-te in Harul Sau tu trebuie sa treci peste toate acestea si sa te maturizezi in Cristos. Cum ai putea sa birui o ispita daca nu treci prin ea? Daca nu ai ispita respectiva nu o poti birui pentru ca nu te poti asocia cu ea defel( nu o cunosti) dar daca treci prin incercarea respectiva este de datoria ta sa te lupti s-o biruiesti ca nimic sa nu puna stapanire pe tine.
2 corinteni 10:5 Noi rasturnam izvodirile mintii si orice inaltime, care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu;si orice gand il facem rob ascultarii de Cristos.
Aceasta este datoria oricarui credincios.
Adrian2007
02-11-2008, 04:27 PM
Tanarul trebuie sa caute mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, conform poruncii Domnului nostru Isus Hristos.
Asta inseamna ca El trebuie sa il onoreze pe Dumnezeu, sa lucreze pentru El, in biserica locala si/sau in afara bisericii locale, potrivit cu darurile si abilitatile pe care Domnul i le-a dat. De asemenea, el trebuie sa vesteasca Evanghelia celor din casa lui ( daca sunt acolo necredinciosi ), vecinilor lui, colegilor lui, rudelor lui si altora, atunci cand vine prilejul potrivit.
In plus, e bine ca tanarul sa studieze Biblia zilnic, personal si in grup, sa aibe un timp devotional cu Dumnezeu, in care sa citeasca din Cuvant, sa se roage si sa cante. E bine de asemenea, ca el sa-si faca timp pentru partasia cu ceilalti crestini si sa ii viziteze pe cei in nevoi, din anturajul lui.
Sigur ca el trebuie sa se ocupe si de educatia lui sociala, sa invete la o scoala si sa isi caute apoi o slujba cinstita. Sa nu uitam si timpurile de relaxare, caci Solomon spunea ca invatatura multa oboseste trupul.
Domnul sa ne dea la toti tinerii, intelepciune pentru a ne organiza eficient ca si copii si lucratori ai Sai. Amin!
Agapeme10
02-11-2008, 07:26 PM
this is a good post! a lot of good stuff was said and Im not going to repeat just for the sake of writing something. Maybe Ill give my two cents later, but it's a good post and I hope it makes us all reflect a bit on our own walk.
dorin pele
02-05-2009, 12:21 PM
Thank you "Agapeme 10"!
God bless you! :yeahdude::yeahdude::yeahdude:
Deuta
02-05-2009, 06:08 PM
prioritatea numarul 1 e (just my opinion) sa-L iubim pe Dumnezeu cu toata inima noastra, mai mult decat orice, chiar mai mult decat lucrarea pentru El (care poate deveni un idol neplacut Lui, oricat de absurd suna asta acuma...). Dumnezeu nu vrea ca noi tot timpul sa fim ocupati de a aduce oameni la mantuire, a face bine etc...nu, cel mai mult El vrea sa vada ca noi cautam partasie si comuniune cu El
imaginati-va ca mergeti la un prieten sa il vedeti, si el tot timpul s-ar ocupa sa va puna ceva pe masa, sa va simtiti bine etc...dar nu s-ar opri un moment macar sa va intrebe ce faceti. var place??? sigur ca nu. asa e si Isus...mai mult decat slujirea noastra, El ne vrea pe NOI!!!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.