PDA

View Full Version : Daca esti cu adevarat pregatit(a) incearca asta:

brunetziku
11-05-2004, 07:11 PM
Un test de inteligenta...

Prezumtii:
1.Exista 5 case fiecare de alta culoare.
2.In fiecare casa locuieste o singura persoana, fiecare de alta nationalitate
3.Fiecarui locatar ii place o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de casa.
4.Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari, si nu detine acelasi animal de casa.

Se dau urmatoarele:

a.Britanicul locuieste in casa rosie
b.Suedezul are un caine
c.Danezul bea cu placere ceai
d.Casa verde se afla in stanga casei albe
e.Locatarul casei verzi bea cafea
f.Persoana care fumeaza Pall mall are o pasare
g.Locatarul casei din mijloc bea lapte
h.Locatarul casei galbene fumeaza Dunhill
i.Norvegianul locuieste in prima casa
j.Fumatorul de Marlboro locuieste langa cel care are o pisica
k.Locatarul care are un cal locuiste langa cel care fumeaza Dunhill
l.Fumatorul de Winfield bea bere
m.Norvegianul locuieste langa casa albastra
n.Germanul fumeaza Rothmans
o.Fumatorul de Marlboro are un vecin care bea apa

Cine a ramas cu pestii??

Albert Einstein a conceput acest test in secolul trecut . El sustinea ca 98% din populatia globului nu sunt in stare sa rezolve acest test. Tu tii cu majoritatea, sau…?

relix
11-05-2004, 07:41 PM
cel cu pestele e germanul...sta in casa verde, se drogheaza cu rothmans si cafea (si bea cafea noh...).

Hi hi...nice test. Tu l-ai rezolvat mey ? ;)

brunetziku
11-05-2004, 09:02 PM
auzi tu ai pus la nimereala raspunsul?

brunetziku
11-05-2004, 10:03 PM
bai frate acu fi sincer ai stiut raspunsu? deci ( ori esti in categoria de 98%) eu sunt foarte sincer asta-seara mi-a luat cateva ore.. dar l-am rezolvat... si am aflat...!

Aveam si raspunsul dar era arhivat si PAROLAT si zicea asa in fisier acela cu instructiuni ca sa aflu parola trebuia sa fac astfel :
__________________________________________________ ______
imbarligata metoda de obtinere a parolei (sau a raspunsului):

1. cand crezi ca ai gasit raspunsul faci un tabel, in felul urmator, de sus in jos:
prima coloana: numerele caselor - 1, 2, 3, 4, 5
a doua coloana: culoarea casei respective (ex: rosu, verde, albastru, alb, galben)
a treia coloana: nationalitatea locatarului
a patra coloana: bautura
a cincea coloana: marca de tigari
a sasea coloana: animalul
2. obtii imensa parola de 62 de caractere astfel: scrii primele 2 litere ale fiecarui cuvant
din coloanele 2, 3, 4, 5 si 6, parcurgandu-le de sus in jos, iar dupa fiecare 10
litere (la sfarsitul fiecarei coloane) adaugi "& %". dupa ultima coloana nu se mai
adauga nimic.
un exemplu fictiv ar fi: " rovealalga& %sudabrnoge& %laceapcabe& %duropamawi& %capepapica "
cam greu de spart, nu?
oricum, daca o spargi in loc sa o afli nu inseamna ca esti prost, inseamna ca esti in marea
majoritate :)
__________________________________________________ ____________

Si dupa ce am aflat dupa zeci de incercari am spart si parola (pt ca aflasem raspunsul corect)
:)

relix
11-06-2004, 01:55 AM
lolok....calculeaza si tu cam care ar fi sansele sa nimeresc fix raspunsul corect ?

hmm...zicea acolo ca 98% NU sunt in stare sal faca...oricum.......nu cred ca l-a facut einstein testul asta.

In fine...l-am rezolvat si gata...ti-am zis....nu trebe sa ma crezi.

Alex Ghita
11-06-2004, 02:58 AM
hehe, si eu am rezolvat problema. Sa sti ca si mie mi-a luat in jur de o ora sa o rezolv. Si inca ceva nici eu nu cred ca aceasta problema a fost facuta de Albert Einstein.
Dar totusi te pune sa gandesti un pic mai mult :D

brunetziku
11-06-2004, 02:06 PM
aham bravo..... :>....

Vasilica
11-19-2004, 08:35 AM
Dar ce ziceti de problema asta?
si acum ma gandesc la ea ...

Daca azi sunt 0 grade celsius afara, si maine va fi de doua ori mai frig, cate grade vor fi maine?

:scratch:

am incercat ceva metode dar...

Alex Ghita
11-19-2004, 02:56 PM
Dupa cum stim 0 grade C = 32 grade F.
a = 32 grade F,
b = 2 x a;
b = 2 x 32 = 64 grade F, temperatura scazand cu 64 F.
Deci avem 32 - 64 = -32 F. Care inseamna -35.56 C
daca nu ma crezi du-te la http://convertor.dot.ro/temperatura.htm si te ve-i convinge, ca acolo este convertor de grade.

Vasilica
11-19-2004, 03:57 PM
Ma gandeam, daca temperatura actuala ar fi de -1 grad, nu ar insemna ca maine ar trebui sa fie (-1)x2 = -2 grade celsius?
Sau daca azi sunt -1 grad si maine ar fi de doua ori mai cald?

De ce formula a - 2a = -a ? si nu - a * 2 ?

Si daca in afara de scara Farenheit folosim scara Kelvin? care are formula
K = C + 273.15

:wall:

V!p3r21
11-19-2004, 04:02 PM
a = 32 grade F,
b = 2 x a;
daca nu ma crezi du-te la http://convertor.dot.ro/temperatura.htm si te ve-i convinge, ca acolo este convertor de grade.

well the formula for grade F is F=9/5(C) +32

V!p3r21
11-19-2004, 04:03 PM
Kelvin se foloseste pt gaze ... a caror ... punct de topire este la "minus" C

V!p3r21
11-19-2004, 04:04 PM
cel mai bun lucru ... sau loc unde le puteti gasi ... este in carte de fizica sau de chimie clasele 7&8 din romania :) BAFTA :lol2:

Vasilica
11-19-2004, 04:10 PM
Vad ca la formule te pricepi
Dar de ce nu ai dat mai degraba raspunsul corect, daca te-ai gandit la el...
Si apoi in ziua de azi nu mai este nevoie sa tii minte zeci de formule etc, de asta exista calculatoarele, internetul, carti etc. Important e sa stii cum sa pui cap la cap toate aceste informatii.
Uite aici o adresa cu toate formulele de transformare ale temperaturii:

http://www.sengpielaudio.com/calculator-fahrenheit.htm

:argue:

V!p3r21
11-19-2004, 04:13 PM
majoritate ... formulelor ... le stiu

sa stii ca pe mine ma chinuie mana ... sa caut pe net 1/2 ora sa gasesc ce imi trebe

si nici ca as vrea ... sa tin materia cenusie la rece :)

Alex Ghita
11-19-2004, 09:01 PM
[QUOTE=Vasilica]
QUOTE]

Raspunsul la acesta intrebare este simplu. Daca azi este -1 grad si maine va fi de 2 ori mai cald, asta inseamna temperatura de maine va fi 1 grad.

yacko
11-19-2004, 09:55 PM
Dar ce ziceti de problema asta?
si acum ma gandesc la ea ...

Daca azi sunt 0 grade celsius afara, si maine va fi de doua ori mai frig, cate grade vor fi maine?

am incercat ceva metode dar...

-136C .... now that's cold!

ALeCu_tA
11-19-2004, 09:58 PM
i actually did that in my physics class....but i didn't do it.....my group did....i don't like riddles that much....especially if they are long.....to complicated..... :)....alec

Iuli
11-19-2004, 11:32 PM
a = 32 grade F,
b = 2 x a;
jeez ce baiat destept.... :lam:

Vasilica
11-20-2004, 04:06 AM
[QUOTE=Vasilica]
QUOTE]

Raspunsul la acesta intrebare este simplu. Daca azi este -1 grad si maine va fi de 2 ori mai cald, asta inseamna temperatura de maine va fi 1 grad.

Hai sa verificam prin metoda ta cu transformarea in Fahrenheit!
F = C × 1.8 + 32
C = (F-32)/1.8

-1 Celsius ==> -1 * 1.8 +32 = 30.2 F

de doua ori mai frig ai spus: 1 Celsius ==> 33.8 F

Dar De doua ori mai frig fata de 30.2 F inseamna 30.2 F * 2 = 60.4 F
Dar 33.8 F <> 60.4 F
Pe de alta parte 60.4 F inseamna in Celsius (60.4-32)/1.8 = 15.78 Celsius

Deci in Fahrenheit de doua ori mai frig fata de echivalentul lui -1Celsius da un numar diferit de echivalentul lui -1 Celsius in Fahrenheit.

Asa ca ma gandesc in continuare, poate totusi gasesc solutia!

yacko
11-20-2004, 11:59 AM
Raspunsul ar trebui sa fie acelasi, fara deosebire de untitati de masura. De aceea trebuie folosite systeme absolute (Kelvin, Rankine) pentru astfel de calcule. Toate calculele termodinamice (in special legile lui Boyle) sunt bune numai cand folosim scala absoluta. Temperatura este o masura a energiei medie kinetice a moleculelor unei substante. De accea, Celsius si Farenheit nu descriu densitatea de energie, ci doar o pozitie relativa. D.p.d.v. termodinamic, raspunsul ar fi ....

0C = 273K
273K / 2 = 136K = -136C

or

32F = 492R
492R / 2 = 246R = -214F

-214F si -136C sunt acceasi temperatura!

Iuli
11-20-2004, 11:31 PM
mai yacko da ce destept esti... bravo... :D

Vasilica
11-21-2004, 03:10 AM
Felicitari! Nu am mai verificat dar cred ca raspunsul tau e corect!
:raiserof:

Raspunsul ar trebui sa fie acelasi, fara deosebire de untitati de masura. De aceea trebuie folosite systeme absolute (Kelvin, Rankine) pentru astfel de calcule. Toate calculele termodinamice (in special legile lui Boyle) sunt bune numai cand folosim scala absoluta. Temperatura este o masura a energiei medie kinetice a moleculelor unei substante. De accea, Celsius si Farenheit nu descriu densitatea de energie, ci doar o pozitie relativa. D.p.d.v. termodinamic, raspunsul ar fi ....

0C = 273K
273K / 2 = 136K = -136C

or

32F = 492R
492R / 2 = 246R = -214F

starlight
12-21-2004, 03:53 AM
e tare testul de inteligenta pus de brunetziku!!! ma bucur ca l-am facut si eu. de unde l-ai luat brunetzikule? l-am vazut si in revista fitzuica (ai auzit de ea?). atunci nu m-a preocupat sa il rezolv dar ieri m-am ambitionat si am reusit :D
mai adu teste ca acestea

AlaturiDeIngeri
12-21-2004, 11:18 AM
the whole Kelvin thing confused me in Chemistry.. im sticking to the basics... Celsius and Farenheit...

[O degrees Celsius = 32 degrees Farenheit]

brunetziku
12-23-2004, 10:07 PM
mai mai mai ce minti luminate avem noi aici:)...

brunetziku
01-29-2005, 01:00 AM
l-am luat de la un var din RO

smilyboy
01-29-2005, 06:34 AM
Iti dau perfect dreptate in ce priveste scala absoluta...dar eu ma duc mai departe: Face de fapt sens afirmatia "dublu de cald sau frig"?? Pentru mine nu face sens! :nono:

Aceste adjective le pot folosi din natura cuvantului numai in comparativ direct, deci "mai cald sau mai frig" fiindca denoteaza un "feeling" omenesc. Cine im spune mie ca la 32F este "frig" si 100F e "cald"? Pentru cineva din Groenlanda 32 F este cald :)

Luand problema pur stiintific nu exista cald sau frig, ci o substanta are o anumita temperatura reflectand cantitea de energie interna - in Kelvin mai bine precizata decat in scale relative.

0C = 273K
273K / 2 = 136K = -136C

or

32F = 492R
492R / 2 = 246R = -214F

brunetziku
02-17-2005, 11:33 PM
te sti smily boy..... daca stai putin sa privesti mai atent.. la ce ne inconjoara ai dreptate nu exista cald sau frig.. si mai adaug ceva... nu exista nici culori.. defapt ce vedem noi.. este reflectia obiectului in ochiul nostri.. , deci daca un mar este rosu , el reflecta rosu si absoarbe toate celelalte culori...! noi practic vedem numai culor emise...de diferitele obiecte..
lumea e plina de mistere....!

relix
02-18-2005, 12:48 AM
Nu uitati de entropie, care spune ca lucrurile au tendinta a degenera, a duce spre absolutul zero, cel putin in temperatura. Deci daca pentru noi oamenii exista un punct de referinta in termodinamica, atunci acesta e 0 Kelvin cum ziceati cativa parca.

Brunetziku, ce ziceai ca nu e cald sau frig...ceva tot e. Nu se poate sa nu fie nimic. As putea zice ca frigul e lipsa de caldura, si ajungem tot la entropie. Tot asa cum intunericul e lipsa de lumina...

Si TOTUSI, dincolo de ce putem vedea in univers sunt lucruri care nu le cunoastem si dimensiuni pe care nu le putem atinge. 90% din univers ne este necunoscut, vorbind de materie. Oamenii de stiinta incearca sa creeze antimaterie pentru a putea explica lucruri noi, insa lucrurile sunt mult mai complicate.

[=_=]
02-18-2005, 01:00 AM
bah brunetzicu... mah yo am vazut testu ala acu o luna shi l-am factut... nu era prea greu da ce vreau sa zic e ca pe vremea lui Einstein nu erau asha de multi la care le mergeau doaba (mintea) so asha daca el o facut afirmatia ca 98 nu pot so rezolve poate ca o fi avut dreptate... acuma eu nu zic ca acum cu avansul technologic shi posibilitatzile in educatie, ca totzi pot sa faca testul acesta, dar totusi cred ca numarul de populatie care nu poate sa rezolve, cred a o scazut un pic.... dar totushi, e beton testu...

no daca tot suntem la topicul asta... sa va zic shi eu una tare...

"fata unui borfash, moare la 17 ani intr-un accident de mashina. dupa o saptamina familia ei decid sa o ingroape in virful dealului, 2 mile fatza de casa lor... in fine... de ce au ingropat-o pe fata in virful dealului?"

^^^^ shi asta e destul de beton

brunetziku
02-22-2005, 11:53 PM
haha pai depinde din ce perspectiva privesti....asta nu e chestie de logica... e poanta.. sincer.. nu am mai auzit-o.. nu imi zici tu raspunsul ?... (acu` depinde.. probabil ca nu au avut bani sa ii faca un sicriu si sa o duca in cimitir , si asa ca au ingropat-o in varfu` dealului ca sa dea lastari.. lol eu stiu.. nu stiu ma)..

pro-e
03-09-2005, 04:39 AM
As vrea sa raspund si eu,dar prima data sa corectam ceva greseli:
V!p3r21 - Kelvin nu se foloseste pt gaze. Gradele Kelvin sunt unitatea de masura in sistemul international (SI) pentru temperatura http://physics.nist.gov/cuu/Units/units.html . Si nu numai gazele au temperatura de topire la "minus" C.
Enuntzul problemei nu este corect, deoarece termenul "frig" este subiectiv, daca ar fi zis ca temperatura va fi de doua ori mai mica ar fi fost altceva, dar nici chiar in acest caz nu era corecta problema deoarece
0C=273.15K
2*273.15K=546.3K
273.15K-546.3K=-273.15K -> o greseala evidenta.
Rezolvarea propusa de Alex Ghita nu poate fi corecta deoarece un grad Celsius nu este egal cu un grad Fahrenheit, dupa cum rezulta si din formula pe care a scris-o V!p3r21.